Resepi Roti John Ala Bazaar & Pasar Malam | MAGGI® Malaysia Langkau ke kandungan utama

Roti John ala Bazaar

Image
MAGGI width=
Resipi oleh MAGGI

Bahan-Bahan

  • 6 keping Roti (oblong)
  • 1 sudu besar Mentega
  • 2 sudu kecil Minyak Jagung
  • 1 unit Bawang Besar
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 400 gram Ayam Cincang
  • 1 sudu besar Serbuk Kari
  • 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 6 unit Telur
  • 2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 100 gram Kobis Bulat
  • 2 kecil Lobak Merah
  • 4 sudu besar Mayonis
  • 6 sudu besar Sos Cili MAGGI®

Sedia

1

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

7

Mins

test

Hidangan

6

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

1 min

Sapukan mentega di roti yang dipotong 2. Ketepikan

Langkah 02.

3 min

Tumiskan bawang merah, bawang putih dan ayam cincang sehingga wangi. Masukkan rempah kari dan 1 sudu kecil MAGGI CukupRasa. Tumis sehingga kering.

Langkah 03.

1 min

Pecahkan telur, gaulkan rata dengan 1 sudu besar MAGGI CukupRasa.

Langkah 04.

1 min

Campurkan adunan telur dan ayam cincang yang telah dimasak dan disejukkan.

Langkah 05.

2 min

Tuangkan adunan telur di atas periuk leper yang panas dan letakkan roti diatas adunan berikut. Tekan roti supaya adunan telur melekat.

Langkah 06.

2 min

Selepas 1-2 minit, terbalikkan untuk memasak dipermukkan roti. Ketepikkan dan taburkkan sayur kobis dan lobak merah. Letakkan Sos Cili Maggi dan mayonis.

Maklumat Nutrisi

397.89

Kalori

25.21g

Protin

37.38g

Karbohidrat

16.22g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 1 mins
Cooking: 7 mins
Serve: people

Ingredients


  • 6 keping Roti (oblong)
  • 1 sudu besar Mentega
  • 2 sudu kecil Minyak Jagung
  • 1 unit Bawang Besar
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 400 gram Ayam Cincang
  • 1 sudu besar Serbuk Kari
  • 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 6 unit Telur
  • 2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 100 gram Kobis Bulat
  • 2 kecil Lobak Merah
  • 4 sudu besar Mayonis
  • 6 sudu besar Sos Cili MAGGI®


Directions

Step 01.

1 min

Ingredients on this step:

Sapukan mentega di roti yang dipotong 2. Ketepikan

Step 02.

3 min

Ingredients on this step:

Tumiskan bawang merah, bawang putih dan ayam cincang sehingga wangi. Masukkan rempah kari dan 1 sudu kecil MAGGI CukupRasa. Tumis sehingga kering.

Step 03.

1 min

Ingredients on this step:

Pecahkan telur, gaulkan rata dengan 1 sudu besar MAGGI CukupRasa.

Step 04.

1 min

Ingredients on this step:

Campurkan adunan telur dan ayam cincang yang telah dimasak dan disejukkan.

Step 05.

2 min

Ingredients on this step:

Tuangkan adunan telur di atas periuk leper yang panas dan letakkan roti diatas adunan berikut. Tekan roti supaya adunan telur melekat.

Step 06.

2 min

Ingredients on this step:

Selepas 1-2 minit, terbalikkan untuk memasak dipermukkan roti. Ketepikkan dan taburkkan sayur kobis dan lobak merah. Letakkan Sos Cili Maggi dan mayonis.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 37.38g
  • energykilocalories: 397.89kcal
  • fat: 16.22g
  • protein: 25.21g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?