Biskut MILO Tart Keju Mini Blueberry - Copy Langkau ke kandungan utama

Tart Keju Mini Blueberry dengan MILO Biskut

Image
Resipi oleh MILO

Bahan-Bahan

  • 240 gram Biskut MILO
  • 115 Gram Mentega Tanpa Garam, dicairkan
  • 240 Mililiter Krim Pekat Sejuk
  • 450 Gram Keju Krim, dilembutkan hingga suhu bilik
  • 70 Gram Gula Pasir
  • 2 sudu besar Yogurt, Greek, Kosong, Rendah Lemak
  • 1 Sudu Teh Jus Lemon Segar
  • 1/2 sudu kecil ekstrak vanila
  • 240 Gram Jem Blueberry
  • 48 buah Blueberry

Sedia

23

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

12

Mins

test

Hidangan

24

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

1 min

Lapik 2 loyang muffin standard (12 cawan setiap loyang) dengan pelapik kek cawan.

Langkah 02.

2 min

Hancurkan biskut MILO Original menjadi serbuk kecil dengan penggelek atau gunakan pengisar. Masukkan mentega cair dan gaul sehingga sebati seperti pasir basah.

Langkah 03.

5 min

Sendukkan 1½ sudu besar adunan ke dalam setiap pelapik kek cawan dan gunakan sudu untuk membungkusnya dengan ketat. Ketepikan.

Langkah 04.

3 min

Dengan pengadun, pukul krim pekat sejuk sehingga pekat pada kelajuan sederhana tinggi, kira-kira 3 minit. Ketepikan

Langkah 05.

5 min

Dalam mangkuk lain, pukul krim keju dan gula pada kelajuan sederhana sehingga sebati dan berkrim. Masukkan yogurt, jus lemon dan ekstrak vanila. Pukul pada kelajuan sederhana tinggi sehingga sebati, pastikan tiada ketulan besar, kira-kira 1 minit.

Langkah 06.

2 min

Gaul krim sambil putar perlahan-lahan ke dalam adunan keju dengan spatula, sehingga sebati.

Langkah 07.

5 min

Sendukkan atau sapukan inti krim ke atas kerak, sehingga 3/4 daripada lapisan kek cawan. Ratakan krim dengan belakang sudu untuk menghasilkan permukaan yang rata.

Langkah 08.

180 min

Sejukkan cawan kek keju selama 3 jam (atau semalaman jika suka)

Langkah 09.

5 min

Sebelum dihidangkan, sudukan ~2 sudu kecil jem blueberry ke atas tart keju dan hiaskan dengan 2 biji blueberry segar untuk setiap cawan.

Maklumat Nutrisi

211.59

Kalori

2.16g

Protin

16.15g

Karbohidrat

15.72g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 23 mins
Cooking: 12 mins
Serve: people

Ingredients


  • 240 gram Biskut MILO
  • 115 Gram Mentega Tanpa Garam, dicairkan
  • 240 Mililiter Krim Pekat Sejuk
  • 450 Gram Keju Krim, dilembutkan hingga suhu bilik
  • 70 Gram Gula Pasir
  • 2 sudu besar Yogurt, Greek, Kosong, Rendah Lemak
  • 1 Sudu Teh Jus Lemon Segar
  • 1/2 sudu kecil ekstrak vanila
  • 240 Gram Jem Blueberry
  • 48 buah Blueberry


Directions

Step 01.

1 min

Ingredients on this step:

Lapik 2 loyang muffin standard (12 cawan setiap loyang) dengan pelapik kek cawan.

Step 02.

2 min

Ingredients on this step:

Hancurkan biskut MILO Original menjadi serbuk kecil dengan penggelek atau gunakan pengisar. Masukkan mentega cair dan gaul sehingga sebati seperti pasir basah.

Step 03.

5 min

Ingredients on this step:

Sendukkan 1½ sudu besar adunan ke dalam setiap pelapik kek cawan dan gunakan sudu untuk membungkusnya dengan ketat. Ketepikan.

Step 04.

3 min

Ingredients on this step:

Dengan pengadun, pukul krim pekat sejuk sehingga pekat pada kelajuan sederhana tinggi, kira-kira 3 minit. Ketepikan

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Dalam mangkuk lain, pukul krim keju dan gula pada kelajuan sederhana sehingga sebati dan berkrim. Masukkan yogurt, jus lemon dan ekstrak vanila. Pukul pada kelajuan sederhana tinggi sehingga sebati, pastikan tiada ketulan besar, kira-kira 1 minit.

Step 06.

2 min

Ingredients on this step:

Gaul krim sambil putar perlahan-lahan ke dalam adunan keju dengan spatula, sehingga sebati.

Step 07.

5 min

Ingredients on this step:

Sendukkan atau sapukan inti krim ke atas kerak, sehingga 3/4 daripada lapisan kek cawan. Ratakan krim dengan belakang sudu untuk menghasilkan permukaan yang rata.

Step 08.

180 min

Ingredients on this step:

Sejukkan cawan kek keju selama 3 jam (atau semalaman jika suka)

Step 09.

5 min

Ingredients on this step:

Sebelum dihidangkan, sudukan ~2 sudu kecil jem blueberry ke atas tart keju dan hiaskan dengan 2 biji blueberry segar untuk setiap cawan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 16.15g
  • energykilocalories: 211.59kcal
  • fat: 15.72g
  • protein: 2.16g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?