Gulab Jamun dengan Susu Everyday® - Copy Langkau ke kandungan utama

Gulab Jamun Susu Everyday®

Image
NESTLE EVERYDAY width=
Resipi oleh NESTLE EVERYDAY

Bahan-Bahan

  • 1 Cawan Susu Tepung Nestlé® EveryDay®​
  • 5 sudu besar Gandum Tepung, Putih, All-Purpose, Unenriched
  • 1 sudu kecil Minyak Sapi
  • 1 Sudu Besar Minyak untuk menguli
  • 2 Sudu Besar Susu UHT Penuh Krim dicampur dengan 1 sudu besar yogurt
  • Secubit Serbuk Penaik
  • 2 1/2 sudu besar minyak sapi untuk menggoreng udara
  • 1 Sudu teh Pistachio, dicincang
  • 1 1/4 cawan Gula
  • 1 1/2 cawan Air
  • 1/4 Sudu Teh Serbuk Buah Pelaga

Sedia

45

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

10

Mins

test

Hidangan

23

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

10 min

Didihkan gula, air, dan buah pelaga sehingga likat. Kemudian, padam api dan masukkan air mawar, lalu diketepikan.​

Langkah 02.

5 min

Campurkan tepung, Susu Tepung Nestlé® EveryDay®, serbuk penaik ke dalam mangkuk.

Langkah 03.

10 min

Kemudian, masukkan minyak sapi. Masukkan 1 ½ sudu besar campuran yogurt & susu UHT ke dalam tepung.​

Langkah 04.

15 min

Bentukkan menjadi adunan (tambah lagi campuran yogurt/susu jika perlu).

Langkah 05.

5 min

Lumurkan tangan dengan minyak sapi & membentukkan adunan menjadi bebola kecil.

Langkah 06.

10 min

Air fry pada 175°C selama 10-15 minit, griskan bebola dengan sedikit minyak sapi sambil memutar bebola untuk keperangan yang seragam.

Langkah 07.

20 min

Rendam bebola Jamun dalam sirap gula suam selama 20 minit.

Maklumat Nutrisi

71.19

Kalori

0.27g

Protin

12.49g

Karbohidrat

2.38g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 45 mins
Cooking: 10 mins
Serve: people

Ingredients


  • 1 Cawan Susu Tepung Nestlé® EveryDay®​
  • 5 sudu besar Gandum Tepung, Putih, All-Purpose, Unenriched
  • 1 sudu kecil Minyak Sapi
  • 1 Sudu Besar Minyak untuk menguli
  • 2 Sudu Besar Susu UHT Penuh Krim dicampur dengan 1 sudu besar yogurt
  • Secubit Serbuk Penaik
  • 2 1/2 sudu besar minyak sapi untuk menggoreng udara
  • 1 Sudu teh Pistachio, dicincang
  • 1 1/4 cawan Gula
  • 1 1/2 cawan Air
  • 1/4 Sudu Teh Serbuk Buah Pelaga


Directions

Step 01.

10 min

Ingredients on this step:

Didihkan gula, air, dan buah pelaga sehingga likat. Kemudian, padam api dan masukkan air mawar, lalu diketepikan.​

Step 02.

5 min

Ingredients on this step:

Campurkan tepung, Susu Tepung Nestlé® EveryDay®, serbuk penaik ke dalam mangkuk.

Step 03.

10 min

Ingredients on this step:

Kemudian, masukkan minyak sapi. Masukkan 1 ½ sudu besar campuran yogurt & susu UHT ke dalam tepung.​

Step 04.

15 min

Ingredients on this step:

Bentukkan menjadi adunan (tambah lagi campuran yogurt/susu jika perlu).

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Lumurkan tangan dengan minyak sapi & membentukkan adunan menjadi bebola kecil.

Step 06.

10 min

Ingredients on this step:

Air fry pada 175°C selama 10-15 minit, griskan bebola dengan sedikit minyak sapi sambil memutar bebola untuk keperangan yang seragam.

Step 07.

20 min

Ingredients on this step:

Rendam bebola Jamun dalam sirap gula suam selama 20 minit.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 12.49g
  • energykilocalories: 71.19kcal
  • fat: 2.38g
  • protein: 0.27g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?