Pasta Tomato Berkrim - Copy Langkau ke kandungan utama

Pasta Tomato Berkrim

Image
NESTLE OMEGA PLUS width=
Resipi oleh NESTLE OMEGA PLUS

Bahan-Bahan

  • 60 gram Mentega
  • 2 ulas Bawang Putih, dicincang halus
  • 60 Gram Tepung Serbaguna
  • 375 milliliter Nestlé Omega Plus UHT 1L
  • 1 Tin Tomato dengan jus (540ml)
  • 2 sudu besar Pes Tomato
  • 1 sudu kecil Garam
  • 1 Secubit Emping Cili Merah
  • 340 gram Penne atau Fusili
  • 30 gram mentega, untuk digaul
  • 250 Gram Keju Parmesan Parut
  • 3 Daun Bawang, dicincang
  • 2 Sudu Besar Pasli Segar, dicincang

Sedia

12

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

24

Mins

test

Hidangan

4

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

2 min

Cairkan mentega dalam periuk besar. Masukkan bawang putih, masak tanpa jadikan keperangan selama beberapa minit sehingga naik bau.

Langkah 02.

3 min

Masukkan tepung. Masak perlahan-lahan, kacau, 2 hingga 3 minit.

Langkah 03.

4 min

Masukkan Susu Nestlé Omega Plus UHT. Didihkan, sebelum kecilkan api. Masak sambil kacau dalam 3 hingga 4 minit.

Langkah 04.

6 min

Masukkan tomato (dalam tin), pes tomato, garam, lada sulah dan kepingan cili merah pedas. Masak perlahan selama 5 hingga 6 minit lagi.

Langkah 05.

7 min

Sementara itu, masak pasta dalam periuk besar berisi air masin mendidih. (Ikut masa memasak yang tertera pada pek).

Langkah 06.

2 min

Toskan pasta dengan baik dan segera gaulkan dengan sos tomato, mentega dan keju Parmesan. Rasa dan sesuaikan perasa mengikut citarasa perlu.

Langkah 07.

1 min

Taburkan hidangan dengan daun bawang dan pasli. Masukkan tomato tambahan jika perlu.

Maklumat Nutrisi

798.46

Kalori

35.32g

Protin

87.87g

Karbohidrat

39.30g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 12 mins
Cooking: 24 mins
Serve: people

Ingredients


  • 60 gram Mentega
  • 2 ulas Bawang Putih, dicincang halus
  • 60 Gram Tepung Serbaguna
  • 375 milliliter Nestlé Omega Plus UHT 1L
  • 1 Tin Tomato dengan jus (540ml)
  • 2 sudu besar Pes Tomato
  • 1 sudu kecil Garam
  • 1 Secubit Emping Cili Merah
  • 340 gram Penne atau Fusili
  • 30 gram mentega, untuk digaul
  • 250 Gram Keju Parmesan Parut
  • 3 Daun Bawang, dicincang
  • 2 Sudu Besar Pasli Segar, dicincang


Directions

Step 01.

2 min

Ingredients on this step:

Cairkan mentega dalam periuk besar. Masukkan bawang putih, masak tanpa jadikan keperangan selama beberapa minit sehingga naik bau.

Step 02.

3 min

Ingredients on this step:

Masukkan tepung. Masak perlahan-lahan, kacau, 2 hingga 3 minit.

Step 03.

4 min

Ingredients on this step:

Masukkan Susu Nestlé Omega Plus UHT. Didihkan, sebelum kecilkan api. Masak sambil kacau dalam 3 hingga 4 minit.

Step 04.

6 min

Ingredients on this step:

Masukkan tomato (dalam tin), pes tomato, garam, lada sulah dan kepingan cili merah pedas. Masak perlahan selama 5 hingga 6 minit lagi.

Step 05.

7 min

Ingredients on this step:

Sementara itu, masak pasta dalam periuk besar berisi air masin mendidih. (Ikut masa memasak yang tertera pada pek).

Step 06.

2 min

Ingredients on this step:

Toskan pasta dengan baik dan segera gaulkan dengan sos tomato, mentega dan keju Parmesan. Rasa dan sesuaikan perasa mengikut citarasa perlu.

Step 07.

1 min

Ingredients on this step:

Taburkan hidangan dengan daun bawang dan pasli. Masukkan tomato tambahan jika perlu.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 87.87g
  • energykilocalories: 798.46kcal
  • fat: 39.30g
  • protein: 35.32g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?